Pajangjian Rawalpindi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Pajangjian Rawalpindi (ditandantanganan dina 8 Agustus 1919 jeung dirévisi 22 Nopémber 1921) nyaéta hiji gencatan pakarang nu dijieun antawis Britania Raya jeung Apganistan nalika Perang Anglo-Apgan Katilu.[1] Dina dokumén nu ambigu kumaha kitu, Britania Raya ngakuan kamerdikaan Apganistan, nyatujuan yén kakaisaran India Britania moal bakal ngalega ngaliwatan Sela Khyber, jeung ngeureunkeun subsidi Britania ka Apganistan. Pajangjian Rawalpindi dirayakeun dina Poé Kamerdikaan Apgan, 19 Agustus salaku bagian ti Papaséaan Raya antawis Rusia jeung Britania nu nyieun Apganistan hiji zona panyangga antawis pihak-pihak maranéhna. Amandemén jeung panglegaan nu dinégosiasikeun dina 1921 kadang kawanoh Pajangjian Anglo–Apgan 1921.[2]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]


Hourglass drawing.svg