Pakistan Wétan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pakistan Wétan
مشرقی پاکستان

1955–1971
Bandéra Lambang
Motto
"Unity, Faith, Discipline"
Lagu kabangsaan
Qaumī Tarāna
Lagu kabangsaan
Pakistan Zindabad
Panjang Umur Pakistan
Ibu kota Daka
Basa Basa Benggala (resmi)
Basa Bihar
Basa Urdu
Basa Inggris
Agama Islam
Hindu
Pamaréntahan Nagara sosialis (1954–58)
Républik présidénsial (1960–69)
Pamaréntahan militér (1969–71)
Administrator
 - 1960–1962 Azam Khan
 - 1962–1969 Abdul Monem Khan
 - 1969–1971 Syed Mohammad Ahsan
 - 1971 Amir Abdullah Khan Niazi
Mentri Pupuhu
 - 1955–1956, 1958 Abu Hussain Sarkar
 - 1956–1958 Ata-ur-Rahman Khan
Gubernur
 - 1955–1956 Amiruddin Ahmad
 - 1956–1958 A. K. Fazlul Huq
 - 1958–1960 Zakir Husain
Badan législatif Jatiyo Sangshad Bhaban
Jaman Perang Tiis
 - Ngadeg 1955
 - Léngkah ahir 22 Nopémber 1954
 - Perang Kamerdikaan Bangladés 26 Maret 1971
 - Perang India-Pakistan 1971 3 Désémber 1971
 - Labuhna Dhaka 16 Désémber 1971
Mata uang Rupee Pakistan
Ayeuna bagian ti Bandéra Bangladés Bangladés

Lambang Pakistan

Artikel ieu bagian ti


Pakistan Wétan
Bandéra Pakistan Wétan
Peta Pakistan kalawan Pakistan Wétan dicirian
Ibu Kota Daka
Aréa 147.570 km²
Basa Basa Benggala
Ngadeg  23 Maret 1956
Bubar 16 Désémber 1971

Pakistan Wétan (Basa Benggala: পূর্ব পাকিস্তান Purbo Pakistan; Basa Urdu: مشرقی پاکستان nyaéta nagara propinsi di Républik Islam Pakistan nu aya di wewengkon Benggala di beulah kalér-wétan Anakbuana India saprak taun 1955 nepi ka taun 1971, sanggeus rancangan Hiji Unit nu nyieun dasar ayana Pakistan Wétan[1]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Ben Cahoon, WorldStatesmen.org. "Bangladesh". Diakses pada 3 Oktober 2007. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Pakistan Movement Citakan:Language Movement


Hourglass drawing.svg
Hourglass drawing.svg