Palau

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Beluu ęr a Belau
Republic of Palau
Républik Palau
Bandéra Palau Lambang Palau
Lagu
Belau loba klisiich er a kelulul
Location of Palau
Ibu kota Melekeok[1]
7°21′N 134°28′E
Kota panggedéna Koror
Basa resmi Inggris, Palau
Basa régional Jepang
Sonsorol (di Sonsoral)
Tobi (di Hatohobei)
Démonim Palauan
Pamaréntah Républik Kahijian démokratik présidénsial
 -  Présidén Johnson Toribiong
 -  Wakil Présidén Kerai Mariur
Kamerdikaan ti status Wewengkon pawalian PBB
 -  Compact of Free Association 1 Oktober 1994 
Aréa
 -  Total 459 km² (ka-196)
177 mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  2011 20.956 (ka-218)
 -  Kapadetan 28,4 /km² 
45,5 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2008
 -  Total $164 yuta (pakr. 2008)[2] (teu karéngking)
 -  Per kapita $8.100[2] (119)
HDI (2011) 0,782[3] (luhur) (ka-49)
Mata uang Dolar AS (USD)
Zona wanci (UTC+9)
TLD Internét .pw
Kode telepon +680
1 Dina 7 Oktober 2006, pamaréntah sacara resmi mindahkeun kantor-kantorna nu aya di Koror ka Ngerulmud di Nagara bagian Melekeok, aya 20 km (12 mi) kalér-wétaneun Koror dina Pulo Babelthaup jeung 2 km (1 mi) kalér-kuloneun désa Melekeok.
2 Pakiraan GDP ngawengku subsidi ti AS (pakiraan 2004).

Palau (/pəˈlaʊ/ ( dangukeun)), resmina Républik Palau (basa Palau: Beluu ęr a Belau), mangrupakeun hiji nagara kapuloan di Samudra Pasifik, 500 mils (800 km) wétaneun Pilipina jeung +2.000 mil kiduleun Tokyo. Dina 1978, sanggeus tilu dékade minangka bagian ti Wewengkon pawalian PBB, Palau milih kamerdikaan tinimbang jadi bagian ti Féderasi Mikronésia.

Nagara bagian[édit | sunting sumber]

16 nagara bagian Palau.
Red right arrow.svg
 Artikel utama: Nagara bagian ti Palau.

Palau dibagi kana 16 nagara bagian (nepi ka 1984 disebut kotamadya).

Nagara bagian Aréa (km2) Sénsus 2005
Aimeliik 52 270
Airai 44 2.723
Angaur 8 320
Hatohobei 3 44
Kayangel 3 188
Koror 18 12.676
Melekeok 28 391
Ngaraard 36 581
Ngarchelong 10 488
Ngardmau 47 166
Ngaremlengui 65 317
Ngatpang 47 464
Ngchesar 41 254
Ngiwal 26 223
Peleliu 13 702
Sonsorol 4 100
Républik Palau

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Réferénsi[édit | sunting sumber]

  1. CIA Factbook
  2. a b "Palau". CIA World Factbook. CIA. Diakses pada 9 Agustus 2009. 
  3. http://hdr.undp.org/en/media/HDR_2011_ES_Table1.pdf

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Palau ku jalan nyungsi proyék sawargina Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Palau di Wikivoyage

Pamaréntah[édit | sunting sumber]



Countries.png