Paleolitikum

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
titinggalan jaman paleolitikum

Paléolitikum nya éta période jaman antara warsih 50.000 SM – 10.000 SM. [1] Dina jaman ieu, manusa hirup sacara nomaden dina kumpulan leutik pikeun néangan kadaharan. [1] Maranéhanana moro sato, néwak lauk sarta nyokot hasil leuweung minangka kadaharan. [1] Maranéhanana tacan bisa tatanén. [1] Maranéhanana ngagunakeun batu, kai sarta tulang sato pikeun nyieun parabot moro.[1] Maranéhanana nyieun pakéan tina kulit sato nu ditéwak ku maranéhanana. [1] Sajaba ti éta, maranéhanana geus bisa ngagunakeun seuneu pikeun masak, memanaskan awak sarta ngusir sato.[1] Titilar jaman paleolitikum sawatara hasil kabudayaan tina jaman paleolitikum, di antarana ny aéta kapak genggam, kapak perimbas, monofacial,alat-alat serpih, chopper, sarta sawatara jenis kapak anu geus dipigawé kadua sisina. [2] Pakakas-pakakas ieu henteu bisa digolongkeun kana kabudayaan batu tepas atawa golongan flake.[2] Pakakas-pakakas ieu dipigawé sacara basajan sarta masih pohara garihal. [2] Komo, henteu jarang anu ngan mangrupa pecahan batu. [2] Chopper mindeng disebut minangka kapak penetak atawa pecahan tina batu anu seukeut.[2] Hasil kabudayaan ieu loba kapanggih di wewengkon Indonésia, utamana di Sangiran (Jawa Tengah) sarta Cebbenge (Sulawesi Kidul). [2] Flake ngabogaan fungsi anu badag,terutama pikeun mesék cangkang hui sarta kulit sato.[2]




Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g (id)zaman batu tua (diaksés tanggal 18 November 2011)
  2. a b c d e f g (id)jaman-jaman pra-sejarah (diaksés tanggal 18 November 2011)


Nulis.jpg