Pamaké:SU03Ai

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Ai Salsiah
Ai imutz
Ai geulis

Nepangkeun,

Wasta sim kuring Ai Salsiah nu panggeulisna sadunya, yeuh kuring téh pamilon Sundapédia 2011, pasanggiri nulis dina Wikipedia basa Sunda, rék juara teu juara nu penting meunang élmuna. Kahareupna bakal kumaha mah, kumaha engké waé nu penting bungah poé ayeuna. Ah kétang kuring mah iraha-iraha waé ogé sok bungah waé, tara némbongkeun kasedih, iwal teu boga duit. Hayu ah tong pesimis kudu optimis tong léah sadrah tapi kudu diasah pangabisa nu nyumput na raga, ulah incah balilahan tetep panceg na galur dulur-dulur . . ^_^


Sinom

Sanajan haté keur ringrang
Ati dirungsing kapusing
Rarudet ngabarungsinang
Mun pareng nguping hariring
Dipirig gelik suling
Cianjuran lagu liwung
Rarasaan kabandang
Batin kasilep kasangling
Anteb leleb mekar rasa sumoréang[1]


Jirangan ka 1[édit | sunting sumber]

  1. Babasan jeung paribasa

Jirangan ka 2[édit | sunting sumber]

  1. Tayamum
  2. Kawih Kaulinan
  3. Cingcangkeling
  4. Cing Ciripit
  5. Cok Cang (Cokcangan)
  6. Hompilah
  7. Tutunjukan
  8. Prang-pring
  9. Eundeuk-eundeuk Cang
  10. Pacublak-cublak Uang
  11. Tungtung Kalintungan
  12. Caca Burané
  13. Tokécang
  14. Sasalimpetan
  15. Ambil-Ambilan
  16. Ayang-Ayang Gung
  17. Pérépét Jéngkol
  18. Paciwit-Ciwit Lutung
  19. Ucang-Ucang Anggé
  20. Trang-Trang Koléntrang
  21. Olé-Olé Ogong
  22. Kalong King
  23. Meuncit Reungit
  24. Tong Tong Papatong
  25. Pim-Pom Pilem
  26. Oray-Orayan
  27. Waktu jeung Usum-Usuman

Jirangan ka 3[édit | sunting sumber]

  1. Étém - Ok
  2. Suster Ngésod - Ok
  3. Kuntilanak - Ok
  4. Tuyul - Ok
  5. Léak - Ok
  6. Pocong - Ok
  7. Sétan - Ok
  8. Sundel Bolong - Ok
  9. Genderewo - Ok
  10. Wéwé Gombél - Ok
  11. Rangda - Ok
  12. Siluman - Ok
  13. Jin - Ok
  14. Iblis - Ok
  15. Palasik - Ok
  16. Kuyang - Ok
  17. Jénglot - Ok
  18. Arwah - nyirian
  19. Arwah Panasaran
  20. Jurig Pondok Indah - nyirian
  21. Jakarta Kota Keramat - nyirian
  22. Kamar Keramat Pelabuhan Ratu, Sukabumi - nyirian
  23. Hipnotis - nyirian
  24. Élmu Santét - nyirian
  25. Kopéah - keur dikeureuyeuh
  26. Panto - nyirian
  27. Bilik - nyirian
Logo pasanggiri nulis Wikipédia Sunda "Sundapédia 2011" Pamilon pasanggiri nulis dina Wikipédia Sunda "Sundapédia 2011"
Banrstar-SU.png Sundapédia 2011
"Béntang Sundapédia 2011" dilélér ka pamilon anu geus boga jasa dina pasanggiri nulis "Sundapédia 2011" dina Wikipédia basa Sunda. '

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. Hidayat, Rachmat Taufiq, spk.2005.Peperenian Urang Sunda.Bandung:Kiblat