Pamaké:SU34Marlina

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi


Nepangkeun, Wasta sim kuring Marlina Éféndi, pamilon Sundapedia 2011, pasanggiri nulis dina Wikipedia basa Sunda. Lahir di kota intan Garut pangirutan, ping 12 Mei 1990. Pasipatan kuring saperti kota Garut, pan Garut téh kajojo ku domba kitu ogé kuatna kuring lir domba Garut cadu mundur mun geus ngaléngkah (Éta gé jalan bebeneran) kitu ogé ngilu Sundapédia kudu maju terus nepi ka ngahontal tujuan. Salain ti éta lamun geus pelesir ti Garut pasti moal poho oléh-oléhna nya éta dodol Garut, najan leutik kawas awak kuring tapi dodol mah amis kitu ogé kuring jaba amis budi teu weléh seuri nepi ka dibéré nénéh OCHA nu hartina orang ceria, aya ogé nu nyebut otak calawak, ku sabab kuring mah resep banyol. Kantenan urang Sunda mah raresep banyol. Nu pamungkas dodol téh lenyad-lenyéd tah ari lenyad-lenyéd di dieu hartina mah parigel. Sakitu gambarann diri kuring mah, mugia ngiluan Sundapédia mucehil hasilna kahontal pangalamana kantenan hadiahna mah heee.. mugia lalampahan kuring salila 3 bulan ngiluan Sundapédia aya dina jalan nu diridoan ku Gusti Alloh. Amien....

Jirangan kahiji[édit | sunting sumber]

  1. Tarasi
  2. Lalab
  3. Tomat
  4. Adat ngurus orok

Jirangan kadua[édit | sunting sumber]

  1. Curug orok
  2. Sambel cibiuk
  3. Dorokdok
  4. Konéng
  5. Jeruk mipis
  6. Bawang beureum
  7. Cabé
  8. Situ Bagendit
  9. Kampung Dukuh
  10. Kasenian Lais
  11. Pasantrén Kérésék
  12. Waluh konéng
  13. Dongéng
  14. Opak
  15. És Cingcau
  16. Cingcau Héjo
  17. Cingcau Hideung
  18. Jamban
  19. Pantai Santolo
  20. Endog léwo
  21. Léptop
  22. Kantong
  23. Tiung
  24. Guru
  25. Ngawuluku
  26. Debus garut
  27. Lomari
  28. Korsi
  29. Téko
  30. Diuk
  31. Saté
  32. Katus
  33. Dulang
  34. Kendi
  35. Dudukuy
  36. Leumpang
  37. Kulkas
  38. Kasur
  39. Korsi roda
  40. Kawah Kamojang

Jirangan Katilu[édit | sunting sumber]

  1. Calana Jins
  2. Lipen
  3. Sarung
  4. Méngbal
  5. Layanan Talatah Singget (SMS)
  6. Bonéka
  7. Paltot
  8. Salésma
  9. Hélem
  10. Sendal jepit
  11. Pulpén
  12. Lauk asin
  13. Doel Sumbang
  14. Kutang
  15. Dompét
  16. Mahkota Déwa
  17. Kopi Luwak
  18. Kipas Angin
  19. Beubeur
  20. Cét
  21. Bayah
  22. Spa
  23. Écéng gondok
  24. Érloji
  25. Gunung Papandayan
  26. Jambu Batu
  27. Iwung
  28. Kadelé
  29. IPad
  30. Blackberry (HP)
  31. Hiu
  32. Baskét
  33. Kurban
  34. Batuk
  35. Kuku
  36. Bolu
  37. Doraémon
  38. Kaméra
  39. Kolesterol
  40. Lilin
  41. Erok
  42. Dasi
  43. Raksukan
  44. Topi
  45. Aqua (cai mineral)
  46. Kupa
  47. Tutut
  48. Trans TV
  49. MNCTV
  50. Pamupus
  51. Sutra
  52. Permén karét
  53. Trans Studio Bandung
  54. Oriflame
  55. Sumpah Pemuda
  56. Soun
  57. Pikiran Rakyat
  58. Bihun
  59. Alfamart
  60. Indomaret
  61. Gapura
  62. Langlayangan
  63. Kaléci
  64. Tarigu
  65. Roti
  66. Mantéga
  67. Tari Balét
  68. Tari Piring
  69. Tari Saman
  70. Kaméja
  71. Tari Bali
  72. Tari Péndét
  73. Tari Seudati
  74. Indomie
  75. Sarimi
  76. Kwetiau
  77. Rokét cai
  78. Gelas
  79. Emih
  80. Soba
  81. Rumah Bubungan Tinggi
  82. Banana boat
  83. Sepré
  84. Risbang
  85. Simbut
  86. Jidar
  87. Kiripik
  88. Jangka sorong
  89. Neraca
  90. Seni rupa
  91. Oli mesin
  92. Spaghetti
Logo pasanggiri nulis Wikipédia Sunda "Sundapédia 2011" Pamilon pasanggiri nulis dina Wikipédia Sunda "Sundapédia 2011"
Banrstar-SU.png Sundapédia 2011
"Béntang Sundapédia 2011" dilélér ka pamilon anu geus boga jasa dina pasanggiri nulis "Sundapédia 2011" dina Wikipédia basa Sunda. '