Pamayang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
pamayang di indonesia

Pamayang nya éta pakasaban hiji jelma anu gawéna ngala lauk di basisir atawa sagara.[1] Pakakas anu utama pikeun ngala lauk nya éya parahu mayang anu mangrupa parahu husus pikeun pamayang ngala lauk di sagara, jeung jaring.[1] Di Indonésia aya kelompok pamayang, anu sok disebut Persatuan Nelayan Tradisional Indonesia.[2] Persatuan Nelayan Tradisional Indonésia Disingget PNTI nya éta organisasi profesi pamayang sarta masarakat basisir anu diadegkeun nurutkeun akta notaris Ny. Lilik Kristiwati SH no 08 ping 29 april 2003.[2] Organisasi ieu lumaku di wewengkon hukum Nagara Republik Indonésia kalayan kepengurusan organisasi mimitian tingkat puseur ibukota kacamatan sarta désa.[2] Minangka lembaga masarakat, PNTI minangka babaturan sarta mantuan pamaréntah dina palaksanaan program pangwangunan di widang kalautan sarta perikanan. [2] PNTI miboga komitmen pikeun kanaékan kesejahtraan pamayang sarta masarakat basisir sarta kelestarian lingkungan sagara sarta perairan séjénna.[2] Ngadegna organisasi pamayang PNTI ieu alatan kaayaan Indonésia tacan sugema minangka Nagara kepulaun boh dina konteks masih relative pendékna budaya bahari pikeun masarakat boh fakta yén jumplukan masarakat pamayang masih aya dina kaayaan sacara umum tacan sejahtera. [2]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b (id)Hj.Patimah,spk. Ensiklopedi Sunda : Alam, Manusia dan Budaya termasuk Budaya Cirebonan dan Betawi. PT Dunia Pustaka Jaya. Jakarta 2000.
  2. a b c d e f (id)Persatuan Nelayan Tradisional indonesia (diaksés tanggal 2 Desember 2011)
Nulis.jpg