Panakawan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Tokoh Panakawan

Panakawan nya éta ngaran umum dina peran "pelayan," atawa "pengiring" dina carita-carita pawayangan di Jawa.[1] Aya dua kelompok panakawan: Kahiji pikeun ménak (protagonis), jeung nu kadua pikeun tokoh antagonis.[1] Dina padalangan Sunda, tokoh panakawan téh nyaéta Semar, Cépot, Dawala, jeung Garéng.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b Panakawan (di aksés 23-12-2011)


Nulis.jpg