Panalungtikan psikologi kuantitatif

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Panalungtikan psikologi kuantitatif nyaéta panalungtikan psikologis nu ngajalankeun éstimasi statistis atawa inferensi statistis. Harti ieu dibédakeun tina nu disebut panalungtikan psikologi kualitatif; tapi, loba ogé psikolog nu teu pati ngabédakeun antara panalungtikan kuantitatif jeung kualitatif. Sohéh henteuna pangbéda ieu dibahas dina panalungtikan psikologi kualitatif.

Métode kuantitatif dipaké dina loba widang élmu sosial.


Nulis.jpg