Pananggalan radiométrik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Pananggalan radiométrik (Radiometric dating) nyaéta hiji téhnik nu dipaké pikeun nangtukeun umur bahan dumasar kana pangaweruh laju uray isotop alami jeung kandunganana kiwari.

Aya sababaraha métode nu akurasina, béaya, jeung skala waktuna béda-béda.

Tipe-tipe pananggalan radiométrik[édit | sunting sumber]

Dasar-dasar pananggalan radiométrik[édit | sunting sumber]

Watesan téhnik ieu[édit | sunting sumber]

Téhnik pananggalan modérn[édit | sunting sumber]

Téhnik pananggalan jangka-pondok[édit | sunting sumber]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]