Pangiriman (telekomunikasi)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina telekomunikasi, pangiriman (Basa Inggris: transmission) maksudna nyaéta pangiriman sinyal dina sahiji jarak nu tangtu. Téhnik pangiriman anu aya kiwari diantarana ngawengku hubungan komunikasi gelombang mikro, hubungan komunikasi satelit, kabel koéksial atawa kabel serat optik.

Dina téori informasi umum, pangiriman ditarjamahkeun salaku prosés komunikasi informasi anu lengkep ngaliwatan sahiji channel.