Pangkalanpari, Jatitujuh, Majalengka

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Désa  Pangkalanpari

Peta lokasi Pangkalanpari
Propinsi Jawa Barat
Kabupatén Majalengka
Kacamatan Jatitujuh
Nami Kuwu
Lega
Jumlah pangeusi
 - Kapadetan

Pangkalanpari nyaéta salasahiji désa di kacamatan Jatitujuh, Kabupatén Majalengka, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Sajarah[édit | sunting sumber]

Sajarah ngaran[édit | sunting sumber]

Ceuk carita ti sesepuh desa, Pangkalanpari asalna tina kecap pangkalan nu hartina tempat, jeung pari nu hartina pare. Hal ieu kusabab aya blok atawa paaswahan nu sanajan geus dibeuleum jeung diarit, parena tara kungsi beak atawa bakal tuwuh deui sanajan teu dipelakan oge, sok padahal melak pare teh kudu ngaliwatan proses tandur jeung sajabana, kakara tuwuh parena. Tina carita ieu pisan, jalma-jalma nyebut wewengkon ieu pangkalan pari.

Profil Pamaréntahan[édit | sunting sumber]

Profil Daérah[édit | sunting sumber]

Wates Wilayah[édit | sunting sumber]

Géografis[édit | sunting sumber]

Démografi[édit | sunting sumber]

Atikan[édit | sunting sumber]

Poténsi[édit | sunting sumber]

Ti taun 2005, di Pangkalanpari diwangun sirkuit motor terpadu. Ngarana Gagaraji.

Pertanian[édit | sunting sumber]

Pakebonan[édit | sunting sumber]

Tumbu Luar[édit | sunting sumber]




Gnome-home.svg