Panonpoé

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Panonpoé
Srangéngé
Data observasi
Jarak rata-rata ti Marcapada 150,000,000 km
(93,000,000 mi)
Visual brightness (V) −26.8m
Absolute magnitude 4.8m
Physical characteristics
Diaméter 1,392,000 km
Diaméter éelatif (dS/dE) 109
Oblateness ~9×10-6
Lega beungeut 6.09 × 1012 km²
Eusi 1.41 × 1027
Massa 1.9891 × 1030 kg
Massa rélatif ka Bumi 333,400
Dénsitas 1.411 g/cm³
Dénsitas rélatif ka Bumi 0.26
Dénsitas rélatif ka cai 1.409
Surface gravity 274 m s-2
Relative surface gravity 27.9 g
Escape velocity 618 km/s
Surface temperature 5780 K
Temperature of corona 5 × 106 K
Luminosity (LS) 3.827 × 1026 J s-1
Orbital characteristics
Period of rotation  
At equator: 27d 6h 36m
At 30° latitude: 28d 4h 48m
At 60° latitude: 30d 19h 12m
At 75° latitude: 31d 19h 12m
Period of orbit around
galactic centre
2.2 × 108 years
Photospheric composition
Hydrogen 73.46 %
Helium 24.85 %
Oxygen 0.77 %
Carbon 0.29 %
Iron 0.16 %
Neon 0.12 %
Nitrogen 0.09 %
Silicon 0.07 %
Magnesium 0.05 %
Sulfur 0.04 %

Panonpoé nyaéta béntang na tatasurya urang. Planét Bumi jeung sakabéh dulurna, boh planét terestrial atawa raksasa gas, ngurulingan Panonpoé. Nu séjénna nu ngurilingan Panonpoé kayaning astéroid, météoroid, komét, objék Trans-Neptunius, jeung, tangtu bae, kebul.

Ciri fisik jeung nu séjénna[édit | sunting sumber]

Panonpoé mangrupakeun béntang nu kaasup kelas spéktral G2, nu hartina béntang ieu téh leuwih badag sarta leuwih panas batan rata-rata, tapi ukuranana leuwih leutik batan béntang raksasa biru. Béntang G2 mibanda umur runtuyan utama kira 10 milyar taun; Panonpoé téh umurna kira geus 5 milyar taun, dumasar nukléokosmokronologi.

Baca ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Tata Surya
Panonpoé - Mérkurius - Vénus - Marcapada (Bulan) - Mars - Beubeur astéroid - Jupiter
Saturnus - Uranus - Néptunus - Pluto - Beubeur Kuiper - Scattered disc - Awan Oort
Baca ogé objék astronomi jeung daptar objék tata surya, disusun dumasar radius atawa massana.