Papua Kulon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dipindahkeun ti Papua Barat)
Luncat ka: pituduh, sungsi
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Indonesia.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.
Papua Kulon
West Papua Province Emblem.svg

Lambang Papua Kulon
IndonesiaWestIrianJaya.png

Peta lokasi Papua Kulon
Koordinat
Dasar hukum
Tanggal penting
Ibu kota Manokwari
Gubernur Abraham Octavianus Atururi
Lega
Pangeusi
Kapadetan
Kabupatén 8
Kota 1
Kacamatan
Kalurahan/Désa
Suku
Ageman
Basa
Zona waktu WIT
Lagu Daérah

Ramatloka resmi: www.papuabaratprov.go.id

(?)

Propinsi Papua Kulon mangrupakeun propinsi anyar hasil pamekaran Propinsi Papua. Propinsi Irian Jaya Kulon ngadeg dumasar Undang-Undang No.45/1999. Pamekaran Papua jadi tilu propinsi ieu ogé masih jadi polémik, sabab sabagian warga masih nolak. Sanajan kitu, Propinsi Irian Jaya Kulon nu ahirnya hasil diwangun. Ngadegna propinsi ieu teu leupas tina peran pamaréntah boh pusat atawa daérah sarta masarakat daérahna sorangan.

Ibukota propinsi Papua Kulon aya di Manokwari nu mangrupakeun tempat puseur sajarah di Papua. Wilayah propinsi ieu ngawengku wewengkon hulu manuk pulo Papua katut kapuloan-kapuloan di sabudeureunana.

Pamaréntahan[édit | sunting sumber]

Kabupatén jeung Kota[édit | sunting sumber]

  1. Kabupatén Fak-fak
  2. Kabupatén Kaimana
  3. Kabupatén Manokwari
  4. Kabupatén Raja Ampat
  5. Kabupatén Sorong
  6. Kabupatén Sorong Selatan
  7. Kabupatén Teluk Bintuni
  8. Kabupatén Teluk Wondama
  9. Kota Sorong