Parahiangan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sampul hareup majalah Parahiangan

Ieu mangrupakeun kaca parahiangan (majalah), pikeun parahiangan wewengkon salusur di Parahiyangan


Majalah Parahiangan nyaéta majalah mingguan (medal unggal Kemis) basa Sunda nu dikaluarkeun ku Balé Pustaka ti taun 1929 nepi ka 1942. Minangka majalah kalawarta, di jerona ngandung warta aktual ngeunaan kajadian di sakuliah dunya nu diémbohan ku gambar-gambar anu kualitasna kawilang alus keur mangsa harita mah.[1] Dina mangsa jayana Balé Pustaka, oplah majalah Parahiangan nepi ka 2500 eksemplar mangsa harita.[2]. Nu matak Parahiangan kawilang penting dina kamekaran kasusastraan Sunda ku sabab unggal édisi ngamuatkeun guguritan jeung feuilletton ("Pangledjar") nu umumna wangunna carita, sok sanajan ditulis dina wangun wawacan.[1] R.Satjadibrata kungsi jadi rédaktur dina ieu majalah.[3]

Catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b (id) Ajip Rosidi, dkk. (2000) Ensiklopedi Sunda; Alam, Manusia, dan Budaya (termasuk Budaya Betawi dan Cirebon). Jakarta: Pustaka Jaya. Kaca 495. id=ISBN 9794192597
  2. (id) Yudiono K.S., (2007) Pengantar Sejarah Sastra Indonesia. Jakarta: Grasindo. Kaca 71.
  3. (id) Ajip Rosidi (2010) Mengenang Hidup Orang Lain: Sejumlah Obituari. Kaca 272. Jakarta: Kepustakaan Populer Gramedia. id=ISBN 9789799102225


Nulis.jpg