Parameter statistik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Parameter statistik nyaeta parameter indeks tina kulawarga sebaran probabiliti.

Diantara kulawarga parameterisasi distribusi nyaeta sebaran normal, sebaran Poisson, sebaran binomial, jeung sebaran eksponensial. Kulawarga sebaran normal ngabogaan dua parameter, nyaeta mean jeung varian: lamun dina kasus husus, sebaran dipikanyaho sacara pasti. Kulawarga sebaran chi-kuadrat, di bagean sejen, ngan ngabogaan hiji parameter, nyaeta tingkat kabebasan.

Dina kaputusan statistik, parameter kadang-kadang dicokot tina data nu teu ka observasi, sarta dina ieu kasus statistikawan kudu narik kasimpulan dumasar kana observasi sebaran variabel random nurut kana sebaran probabiliti dina patarosan, atawa leuwih pastina nangtukeun dumasar kana sampel random nu cokot tina populasi nu keur ditalungtik. Dina kaayaan sejen, paramater bisa pasti sacara alami tina prosedur sampling atawa tipe prosedur statistik nu dipake (contona, jumlah tingkat kabebasan dina tes chi-kuadrat Pearson).