Park Ji-Sung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Park Ji-Sung

Park Ji-Sung (gumelar di Seoul, Koréa Kidul kaping 25 Pébruari 1981) nya éta salah saurang pamaén Sepak Bola ti Koréa Kidul.[1] Ayeuna anjeunna jadi salah sahiji pamaén dina tim gedé di Inggris nya éta Manchester United.[1]

Karir[édit | sunting sumber]

Karir internasionalna dimimitian nalika anjeunna usia 18 taun sabagé gelandang bertahan.[1] Nalika Guus Hiddink jadi palatih Koréa Kidul, Park diposisikeun sabagé gelandang sayap.[1] Ti mimiti harita, Park jadi pamaén anu bisa maén di posisi mana waé, tina posisi bék sayap nepi ka gelandang tengah.[1] Poténsina sabagé pamaén sepak bola nu jago, kadetéksi ku Guus Hiddink, nu ngalatih Koréa Kidul nepi ka semifinal Piala Dunia taun 2002.[2]

Sabada éta, Park langsung ka Eropa gabung jeung PSV Eindhoven.[2] Park meunang aprésiasi ti publik dunia nalika nyétak gol ka gawang AC Milan di semifinal Liga Champions.[2] Karirna langsung mgaronjat di Belanda jeung PSV.[2] Anjeunna jeung PSV langsung ngarebut juara liga Belanda di musim mimitina.[2] Dua taun salajengna anjeunna bener-bener bisa ngaadaptasikeun diri jeung sepak bola Eropa nepi ka mawa PSV ngaraih doble winer (juara liga jeung juara piala liga).[2]

Ningali poténsina, Sir Alex Ferguson ngadatangkan ka Old Traford ku banderol 4 juta pound.[2] Di MU, Park dikenal sabagé jelma nu rajin, sarta disiplin.[2] Di musim 2005/2006 anjeunna tampil dina opat pertandingan liga primer Inggris jeung nyétak gol mimiti nalika MU ngalawan Birmingham.[2] Di MU, Park Ji Sung meunang julukan Three-lungs Park.[2]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e Biografi Ji-Sing (Diaksés 03-12-2011)
  2. a b c d e f g h i j Karir (Diaksés 03-12-2011)


Nulis.jpg