Pasar Namdaémun

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pasar Namdaémun
Namdaemun-sijang.jpg
Ngaran Koréa
Hangul 남대문 시장
Hanja
Alih Aksara anu Disampurnakeun Namdaemun Sijang
McCune-Reischauer Namdaemun Sichang

Pasar Namdaémun nyaeta pasar gede di Seoul, Korea Kidul. Namdaemun hartina "gapura kidul nu gede", sabab pasar ieu deukeut jeung lawang gede di kota heubeul. Lawang gapurana sorangan katelah Namdaemun, atawa Sungnyemun.

Pasar Namdaemun mangrupakeun salasahiji pasar pangkolotna nu dipake keneh di Korea Kidul, sarta mangrupakeun pasar eceran panggedena di Seoul.[1] Pasa ieu nempatan sababaraha blok di kota Seoul, nu dihlangan keur kalolobaan lalu lintas kandaraan.

Di Namdaemun, kalolobaan nu dagang aya di beulah luar, tapi aya oge toko-toko di sapanjang jalan. Loba nu barangbeuli didieu, biasana pakena, kalayan harga nu murah di Namdaemun, keur dijual deui di tokon sorangan di kota sejen.

Namdaemun mangrupakeun salasahiji daya tarik keur turis, sok sanajan ari kalolobaan nu barangbeuli mah tetep wae urang Koreana.

Galeri[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. " Traditional Markets Lose Fight Against Time" empas news, Sep. 8th, 2005
  2. 1stopkorea.com
Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Tumbu[édit | sunting sumber]

Citakan:Seoul