Pausahaan Dagang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Pausahaan dagang nya éta pausahaan anu kagiatan utamana néangan kauntungan (laba) tina hasil ngajual jeung meuli barang dagangan boh sacara tunai boh ngaliwatan transaksi nu sifatna krédit.[1]

Karakteristik Pausahaan Dagang[édit | sunting sumber]

Aya sababaraha anu jadi karakteristik pausahaan dagang diantarana; (a) kagiatanna nya éta meuli barang dagangan pikeun dijual deui tapi teu ngarobah bentuk, (b) miboga sasaruaan harga dina unggal unit barang nu ditawarkeun, (c) pendapatan poko meunang tina penjualan barang dagangan, (d) Laba usaha poko meunang tina penjualan bersih dikurangan harga perolehan tina biaya-biaya..[1]



Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b Mahfudz, Agus Dkk. 2009. Ekonomi untuk SMA/MA kelas XI. Pusat Perbukuan, Departemen Pendidikan Nasional:Jakarta. Halaman 194.


Nulis.jpg