Pausahaan Japan Railway Tengah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
JR Central Towers di Nagoya, kompleks stasion panggedena di dunya dumasar kana legana

Central Japan Railway Company (東海旅客鉄道株式会社 Tōkai Ryokaku Tetsudō Kabushiki-gaisha?) (TYO: 9022) nyaeta parusahaan kareta utama operasina di Chūbu (Nagoya) wewengkon tengah Jepang. Dina Basa Inggris biasa disebut JR Central jeung dina Basa Jepang JR Tōkai (JR東海?).

Kantor operasina di Stasion Nagoya. Jalur kareta pangsibukan nu dioperasikeun nyaeta Tōkaidō Main Line antara Stasion Atami jeung Maibara Station. JR Central ogé ngoperasikeun Tōkaidō Shinkansen antara Stasion Tokyo jeung Shin-Ōsaka Station.

Jalur[édit | sunting sumber]

Daerah operasi JR Central nu warna oranye
Shinkansen seri 300 di Stasion Maibara

Shinkansen[édit | sunting sumber]

Jalur Biasa[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca