Pecinta alam

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Pecinta alam nurutkeun Kamus Umum Basa Indonésia (KUBI), kalimah Pecinta Alam diwangun ti dua kecap, Asih sarta Alam. Kecap “Asih” miboga opat harti, nya éta: (1) Resep pisan, Nyaah bener, (2) Kaasih Pisan, Terpikat (3) Hayang pisan, Ngaharepkeun pisan (4) Hésé haté. Kecap “Pecinta” sorangan miboga harti “Jalma-jalma Anu Pohara Resep Baris”. Samentara alam anu asalna tina kecap Arab, dina bahas urang ngembang jadi sawatara harti, kawas: Sagala anu aya diwiati sarta bimi ; Lingkungan kahirupan ; sagala hal anu kaasup dina hiji lingkungan sarta dianggep minangka hiji kautuhan.