Pelita Bandung Raya

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pélita Bandung Raya
Ngaran celukan The Boys Are Back
Ngadeg Oktober 2012
Stadion Jalak Harupat
(Kapasitas: 40.000)
Pupuhu Indonésia Ari D. Sutedi
Ménéjer Indonésia Daniel Darko Janackovic
Palatih Indonésia Daniel Darko Janackovic
Liga Liga Super Indonésia
2011-12 LSI, ka-6
Kelir tim Kelir tim Kelir tim
Kelir tim
Kelir tim
Kelir di kandang
Kelir tim Kelir tim Kelir tim
Kelir tim
Kelir tim
Kelir di luar

Pelita Bandung Raya sateacanna ngagaduhan namo Pelita Jaya FC nyaeta hiji kleb sepak bola di Indonesia nu gaduh markas di Kota Bandung, Jawa Barat, Indonesia.

Sajarah[édit | sunting sumber]

Pelita Jaya FC pernah jadi juara Galatama opat kali ddina genep tahun terakhir kompetisi eta sateacan Galatama dihijikeun jadi hiji dina tahun 1994 ker ngabentuk Liga Indonesia bersama kompetisi Perserikatan. Di Liga Indonesia, Pelita tara pernah deui nyaruaan keberhasilan teu jiga dina mangsa-mangsa jaman Galatama, Sejak nembus babak 12 Besar dinakompetisi tahun 1994/95, prestasi nu alus Pelita nyaeta babak 8 Besar pada tahun 2000.

tahun 2007 klub kleb ieu balik ka Divisi Utama Liga Indonesia saengges di picen ka Divisi Satu dina musim 2005. tahun kompetisi 2007 nepi 2010 pamingpin tim nyaeta Rahim Soekasah jeung dilatih ku Fandi Ahmad.

Musim Kompetisi ISL 2010-2011, nu ngalatih tim nyaeta Lalu Mara Satria Wangsa jeung Misha Radovic. di musim 2011-2012 pelatih Misha Radovic di ganti sementara ku Asisten Pelatih Djajang Nurjaman jeung dutuluykeun ku Rahmad Darmawan. dina musim eta Pelita ngamaenkeun pertandingan kandangna di Stadion Singaperbangsa, Kabupatén Karawang, Jawa Barat, tapi nu ngaalamatkeun Kecamatan Sawangan di Dépok).

Pada tahun 2012, Ari D. Sutedi, nu boga 65% saham Bandung Raya, meuli kabeh saham Pelita Jaya FC jeung ngaganti nagaranna jadi Pelita Bandung Raya. Bandung Raya sorangan anggeur main jeung tetep jadi hiji tim nu beda jeung maen di kompetisi lain nyaeta di Divisi Dua

Ngaran tim[édit | sunting sumber]

Pelita Bandung Raya sempat beberapa kali berganti nama:

Pelatih[édit | sunting sumber]

Posisi Nama Asal Masa jabatan
Pelatih Daniel Darko Jankovic Bandéra Perancis Perancis Maret 2013 - sekarang
Pembantu Pelatih Jovo Cuckovic Bandéra Indonésia Indonesia Oktober 2012 -Sekarang
Direktur Teknik
Pelatih Kiper Gatot Prasetyo Bandéra Indonésia Indonesia Oktober 2012 -Sekarang
Fisioterapis Fortunatella Leviana Bandéra Indonésia Indonesia
Tim Dokter dr.Ia Kurnia Bandéra Indonésia Indonesia
Masseur Sutisna, Mahdar Zakaria Bandéra Indonésia Indonesia 2013
Kitman 1 Sutisna Bandéra Indonésia Indonesia 2013
Kitman 2 Mahdar Zakaria Bandéra Indonésia Indonesia 2013

Mantan pelatih[édit | sunting sumber]

Posisi Nama Asal Masa jabatan
Pelatih Simon McMenemy Inggris November 2012 - Maret 2013

Prestasi[édit | sunting sumber]

Galatama[édit | sunting sumber]

  • 1986/1987 : Runner-up
  • 1987/1988 : Runner-up
  • 1988/1989 : Juara
  • 1990 : Juara
  • 1993/1994 : Juara

Liga Indonesia[édit | sunting sumber]

  • 1994/95 : Delapan Besar
  • 2008/09 : Delapan Besar
  • 2009/10 : Peringkat 15
  • 2010/11 : Peringkat 13

Pranala luar[édit | sunting sumber]

Referensi[édit | sunting sumber]