Perang Dalapan Puluh Taun

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Perang Dalapan Puluh Taun, atawa Perang Kamerdikaan Walanda (1568-1648),[1] dimimitian minangka lalawanan ka Philip II ti Spanyol, pangawasa wewengkon Habsburg Walanda. Perang lekasan jeung Katengtreman Westphalia. Usaha ieu junun kalayan merdikana tujuh propinsi, anu saterusna ngahiji nyieun Republik Walanda.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Maanen, H. van (2002), Encyclopedie van misvattingen, Boom, p. 68. ISBN 90-5352-834-2.