Perang Jinshin

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Perang Jinshin (壬申の乱 jinshin no ran?) nyaeta runtuyan perang rebutan kawawasaan di Jepang nu kajadian dina taun 672 sanggeus pupusna Emperor Tenji. Kaisar Tenji tadi nunjuk dulur lalakina, Prince Ō-ama keur gagantina, tapi terus robah pikiran ku nunjuk putrana Prince Ō-tomo.

Hal ieu nyababkan perang sodara rebutan kakawasaan. Kaisar Ō-tomo, nyepeng jabatan kurang ti sataun sanggeus diangkat jadi kaisar. Emangna, Ō-ama ngagantikeun jadi Kaisar salaku Kaisar Temmu.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • "Jinshin no Ran." (1985). Kodansha Encyclopedia of Japan. Tokyo: Kodansha Ltd.