Perangko

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Rowland Hill nu nimukeun Perangko

Perangko nya éta tanda bukti pembayaran biaya ti kantor pos, biasana mangrupa kertas kotak persegi nu aya gambaran. [1]

Sajarah[édit | sunting sumber]

Rowland Hill lahir di Inggris, 3 Désémber 1975. [2] Nalika umurna sabelas taun, manéhna geus mantuan bapana ngajar di sakola. [2] Sanggeus dewasa, manéhna jadi guru. [2] Bareng jeung salah saurang barayana, Hill ngadegkeun hiji sakola istimiwa di Bruce Castle di Tottenham. [2] Hill ngaleukeunan pakasabanana henteu kurang ti lima belas jam sapoé, alatan éta kaséhatanana kaganggu. [2]

Sanggeus cageur Rowland Hill henteu deui jadi guru jeung henteu terjun langsung di yayasan deui. [2] Basa harita E.G. Wakerfield ngadegkeun hiji perkumpulan anu miboga tujuan pikeun muka jajahan di Australia Selatan ditarima ku parlemen, Hill diangkat jadi sekertaris. [2] Hill ogé ngamangpaatkeun waktu luangna pikeun nyiptakeun mesin citak, tapi mesin citak timuanana henteu dipaké ku jalma réa sakumnana. [2] Saterusna, Hill ngaleukeunan élmu administrasi sarta perpajakan, perpajakan ieu téa anu ngarojong muculna perangko. [2]

Nalika Inggris ngembang jadi nagara industri taun 1830, transportasi ngalaman kamajuan, contona ku ayana jalur karéta api ti Kulon ka Wétan sarta ti Kalér ka Kidul. [2] Dina waktu éta Majelis handap jeung Majelis Luhur dina parlemen méré hak ngirim surat gratis, teu kudu mayar. [2] Hill nempo yén hal éta mangrupa hiji pemborosan anu ngarugikeun kas nagara. [2] Hill saterusna mikir néangan cara sangkan meunangkeun duit pikeun kas karajaan ti pajeg pengiriman surat-surat. [2] Pamustunganana Hill manggihan ideu pikeun nyieun perangko minangka biaya pengiriman. [2] Perangko ciptaanana nya éta Penny Black anu mangrupa perangko kahiji di dunya. [2] Tuluy taun 1860, Hill ogé dipercaya minangka sekretaris Pausahaan Jawatan Pos anu mangsa harita mangrupa kalungguhan pangluhurna. [2]


Nulis.jpg



Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Definisi (Diakses tanggal 17 November 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p Perangko (Diakses tanggal 17 November 2011)