Perdana Mentri Arménia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Arménia
Coat of arms of Armenia.svg

Artikel ieu mangrupa bagian ti séri:
Pulitik jeung Pamaréntahan
Arménia


Tingali ogé:


Nagara séjénna · Atlas
 Portal Pulitik

Perdana Mentri Arménia nyaéta mentri pangluhurna dina pamaréntahan Arménia, sarta dipéntaan ku konstitusi pikeun "ngawaskeun aktivitas umum Pamaréntah jeung ngatur gawéna para Mentri." Perdana Mentri ditunjuk ku Présidén Arménia, tapi bisa diturunkeun ku mosi teu percaya ti parlemén. Présidén umumna dipertimbangkeun leuwih kiat ti Perdana Mentri.

Perdana Mentri kahiji ngadeg taun 1918 kalawan diwangunna Républik Démokratik Arménia, tapi dihupus basa Républik Démokratik Arménia digabung ka Républik Féderatif Sosialis Soviét Transkaukasia. Nalika Arménia merdika, jabatan Pedana Mentri diayakeun deui.

Daptar Pupuhu Pamaréntahan Arménia (1918 – ayeuna)[édit | sunting sumber]

Républik Démokratik Arménia (1918–1920)[édit | sunting sumber]

Peradana Mentri

(di Tbilisi, Géorgia nepi ka 19 Juli 1918)

Républik Féderatif Sosialis Soviét Transkaukasia (1922–1936) jeung Républik Sosialis Soviét Arménia (1936–1991)[édit | sunting sumber]

Pupuhu Déwan Komisaris Rahayat
Pupuh Déwan Mentri

Républik Arménia (1991 – ayeuna)[édit | sunting sumber]

Perdana Mentri
# Nami Mimiti ngajabat Réngsé ngajabat Partéy
1 Vazgen Manukyan 25 Séptémber 1991 22 Nopémber 1991 Uni Démokratik Nasional
2 Gagik Harutyunyan 22 Nopémber 1991 30 Juli 1992
3 Khosrov Harutyunyan 30 Juli 1992 2 Pébruari 1993
4 Hrant Bagratyan 2 Pébruari 1993 4 Nopémber 1996 Pagerakan Nasional Pan-Arménia
5 Armen Sargsyan 4 Nopémber 1996 20 Maret 1997
6 Robert Kocharyan 20 Maret 1997 10 April 1998
7 Armen Darbinyan 10 April 1998 11 Juni 1999
8 Vazgen Sargsyan 11 Juni 1999 27 Oktober 1999[α] Républikan
9 Aram Sargsyan 3 Nopémber 1999 2 Méi 2000 Républikan
10 Andranik Margaryan 12 Méi 2000 25 Maret 2007[β] Républikan
11 Serzh Sargsyan 26 Maret 2007 9 April 2008 Républikan
12 Tigran Sargsyan 9 April 2008 keur ngajabat Républikan

Catetan[édit | sunting sumber]

     α.   ^  Basa keur ngajabat, ditelasan dina panémbakan parlemén Arménia 1999.

     β.   ^  Pupus ku serangan jantung basa keur ngajabat.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Europe heads of state and government