Perdana Mentri Jepang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Jepang
Go-shichi no kiri crest 2.svg

Artikel ieu mangrupa bagian ti séri:
Pulitik jeung Pamaréntahan
Japan









Nagara séjénna · Atlas
 Portal Pulitik

Perdana Mentri Jepang (内閣総理大臣 Naikaku sōri daijin?) nyaeta watesan dina Basa Inggris nu dipake keur kapala pamarentahan Jepang, sanajan dina ngaran Basa Jepang jadi Perdana Mentri Kabinet. Perdana Mentri disatujuan ku Kaisar Jepang sanggeus dipilih ku Diet ti antara anggotana, sarta kudu bisa gawe bareng jeung House of Representatives sangkan bisa angger ngawasa. Perdana Mentri nyaeta kapala Kabinet . Yasuo Fukuda kapilih jadi perdana mentri saprak 26 Séptémber, 2007.[1]

Manten Perdana Mentri Jepang nu masih jumeneng[édit | sunting sumber]

Kantei, Imah resmi PM

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "Fukuda installed as Japanese PM", BBC News, BBC, 2007-09-25. Disalin 2007-10-21.

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Nulis.jpg