Permén karét

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Awéwé anu keur ngadahar permén karét

Permén karét nya éta permén anu digayem, permén ieu miboga ciri has nya éta bisa nyieun gelembung.[1] Rupa-rupa warnana kito ogé rasana.[1]

Sajarah[édit | sunting sumber]

Permén Karét anu kahot geus aya dina huntu nalika 5000 taun anu dijieuna tina kulit kai birch, anu kapanggihna di Kierikki,Finlandia. Dipaké pikeun antiseptik jeung nyegerkeun baham pikeun sélér aztec.Permén Karét geus dipikawanoh ti jaman Yunani kuno, Permén anu dijieuna tina damar wangi. Urang sélér indian di Amérika geus ngadahar permén karét anu dijieuna tina getah tangkal camara anu disebutna chicle.[2]

Rupa-rupa permén karét[édit | sunting sumber]

Permén karét aya dina salgala rasa saperti mint, wintergreen, kayu manis jeung rupa-rupa bungbuahan.[3] Euwueh tipe standar permén, tapi bisa dibentuk kalayan sababahara bentuk jeung ukuran, contona saperti :

  • Gum Balls - bentukna saperti bola bari dibulen.[3] Permén modél ieu osok dijual di mesin permén karét.[3] Di Britania Raya osok disebut Screwballs.[3] Di Amérika Serikat disebutna "Gum Balls".[3]
  • Bubblegum - dijieun kalayan karakteristik sangkan bisa ngahasilkeun gelembung nalika ditiup.[3]
  • Sugarfree gum - dijieun tina gula biang.[3]
  • Permén jeung Gum kombinasi - utamana permén karét anu kapanggih dina sababaraha jinis permén lolipop, saperti Charm Blow Pops.[3]
  • Center Filled Gum - bola karét anu bentukna di sakitar pusat permén karét anu lembut atawa cair.[3]
  • Slab Gum Cut & Wrap Gum - Ngarana disaluyukeun jeung ngaran mesin anu mungkus ieu permén, biasana dina bentuk kubus, atawa bentuk silinder.[3]
  • Permén Karét pungsional - mangrupa permén karét kalayan pungsi praktis.[3] Vibe Energy Gum, misalna, maké permén karét pikeun sistem pengiriman kafein, ginseng, guarana, jeung green tea.[3]
  • Permén Karét Obat - permén karét anu gunana pikeun maturan obat asup kana tikoro ngaliwatan kana ciduh, carana obat bakal gampang asup ka jero aliran getih dibandingkeun pél.[3]
  • Permén Karét Bubuk - ngalir bébas dina bentuk bubuk atawa bubuk anu dipadetkeun jadi bentuk anu unik.[3]
  • Permén Karét Stik - bentukna persegi panjang, ipis, datar, saperti lempengan.[3]

catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b sejarah dari permen karet(Dicutat tanggal 21 November 2011)
  2. Sejarah Permen Karet (Dicutat tanggal 21 November 2011)
  3. a b c d e f g h i j k l m n o Macam-macam permen karet (Dicutat tanggal 21 November 2011)