Perséntase

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Percent 18e.svg

Perséntase atawa peratus mangrupakeun hiji cara pikeun nyebutkeun fraksi ti saratus. Perséntase mindeng ditunjukkeun kalawan simbol "%". Perséntase ogé dianggo sanajan lain piekun unsur ratusan. Angka éta teras diskalakeun sangkan bisa dibandingkeun jeung saratus. Contona, 4 urang dosén keur ngawas ujian, 3 lalaki, jeung hiji awéwé. Perséntase dosén nu lalaki dina kasus ieu nya éta 3 ti 4 = 3/4 = 75/100 = 75%.


E-to-the-i-pi.svg