Piit

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Manuk Piit
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Class: Aves
Order: Passeriformes
Family: Estrildidae
Genus: Lonchura
Species: L. striata
Ngaran binomial
Lonchura striata
(Linnaeus, 1766)

Piit (baca: pi-it), Lonchura striata, téh manuk passerine leutik nu hirup di Asia kidul anu hawana tropis, Cina kidul, jeung Asia Tenggara.

Habitat[édit | sunting sumber]

Piit téh manuk leutik anu kadaharanana bangsa sisikian, ku kituna, hirupna gé teu jauh ti tutuwuhan nu ngahasilkeun sisikian kadaharanana. Di antarana waé di pasawahan.

Ciri[édit | sunting sumber]

Awak piit panjangna kira 10-11 cm. Bulu dina beuheung jeung bagian luhur awakna kelir coklat kolot, sedengkeun bagian handapna bodas. Antara jalu jeung bikang teu aya bédana.

Rujukan[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg