Pilot (pulpén)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Pulpén Pilot nyaéta salasahiji mérek pulpén nu dijieun ku Pilot Pen Corporation, nu puseurna di Jepang. Pulpén ieu kasohor di loba nagara, kaasup di Indonésia ku sabab kualitasna nu hadé tur loba macemna.

Rupa-rupa pulpen Pilot[édit | sunting sumber]

Pénah nu mancer[édit | sunting sumber]

  • Pilot Varsity, pénah mancer sakalieun make (teu bisa dieusian deui)
  • V-pen, penah mancer sakalieun make sejenna
  • Vortex, ukuran pésak, bisa dieusian deui
  • Capless, penah mancer nu dirancang make nib nu bisa ditarik ka jero, katelah minangka Vanishing Point di AS

Pulpen (Ball point)[édit | sunting sumber]

  • BP-S jeung BPS-GP, pulpen nu bisa dieusian deui make atawa tanpa panyekel tina karet
  • Rexgrip, pulpen nu make panyekel tina karet
  • Dr Grip Equlibrium, pulpen nu bisa ditarik, make panyekel tina karet

Pulpen rollerball nu mangsina jél[édit | sunting sumber]

  • G2, bisa dieusian deui, pulpen mangsi jél nu bisa ditarik
  • G1, bisa dieusian deui, jeung atawa tanpa panyekel tina karet
  • Super Gel, pulpen mangsi jél tunggal
  • Alpha Gel, bisa dieusian deui, bisa ditarik kalayan panyekel tina karet nu nutupan kalolobaan pabeungeutan pulpen

Mangsi[édit | sunting sumber]

  • Mangsi Pilot/Namiki keur pulpen penah, aya di AS dina botol merek Namiki (ukur mangsi hideung jeung biru) sarta cartridge Pilot/Namiki (hideung, biru, jeung warna lianna).