Pilot Pen Corporation

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Pilot Pen Corporation nyaeta pabrik manufaktur nu puseurna di Tokyo, Jepang. Pausahaan ieu nyieun parabot keur nulis, alat tulis, jeung perhiasan tapi nu leuwih kasohorna mah ku pulpénna. Pausahaan ieu mangrupakeun pausahaan manufaktur katilu panggedena di Amerika Sarikat tur panggedena di Jepang mah. Cabangna aya di sakuliah dunya, di sababaraha nagara saperti; Inggris, Brazil, Amerika, Afrika Kidul, Jérman jeung Perancis. Ryosuke Namiki ngadegkeun pausahaan ieu taun 1918 nu mana ti saprak harita Pilot mekar kacida. Tinta pénah Pilot ngalir kacida hadena sarta hade lamun dipake dina kertas nu kandel. .

Sajarah[édit | sunting sumber]

Pilot Pen Corporation ngadeg taun 1918 kalayan ngaran Namiki Manufacturing Company. Taun 1926 ngadegkeun kantorna di luar nagri di Singapura, New York, London jeung Shanghai. Taun 1938 ngaran pausahaan robah jadi Pilot Pen Co., Ltd. Robah deui taun 1950 jadi Pilot Ink Company, Ltd. Taun 1954 muka cabang di Brazil. Salila taun 1972- 1999 mangrupa-rupa sub pausahaan ngadeg keur nutupan mangrupa-rupa cabang. Ngaran kolektif, diputuskeun taun 2003, nyaeta Pilot Corporation.

Produk[édit | sunting sumber]

Major facilities[édit | sunting sumber]

  • Pilot Corporation World Headquarters- kantor puseur global di Tokyo, Japan
  • Hiratsuka Plant-pabrik penah, produk nu patali jeung printer jeung perhiasan
  • Isesaki Plant-This plant is involved in the mass-production of ball point pens and water-based ink ball point pens
  • The Pilot Ink Company, Ltd., This company manufactures the ink used in Pilot products

Tumbu luar[édit | sunting sumber]