Pita Frékuénsi Ka

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Pita frékuénsi Ka (basa Inggris: Ka Band atawa Kurtz-above band) nyaéta pita gelombang mikro dina spéktrum éléktromagnétik nu wilayahna antara 18GHZ nepi ka 40GHZ. Pita frékuénsi Ka uplink ngabogaan wilayah frékuénsi antara 27.5 GHZ nepi ka 31GHZ sarta pita frékuénsi Ka downlink ngabogaan wilayah frékuénsi antara 18,3GHz -18,8GHz sarta 19,7GHz – 20,2GHz. Standar frékuénsi ieu dikaluarkeun ku Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE).

Kauntungan[édit | sunting sumber]

Pita frékuénsi Ka ngabogaan sawatara kauntungan diantara:

  • Sadiana rubak pita frékuénsi anu cukup lega, wilayahna 27,5 GHz - 31 GHz.
  • Henteu merlukeun anteneu nu ukuranna gedé. Diameter anteneu dina sisi pamaké ahir, nu panjangna antara 60 cm nepi ka70 cm ngajadikeun béaya nu dikaluarkeun ku pamaké leuwih saeutik.
  • Sanggup nurunkeun sacara drastis latency/keterlambatan data anu ilahar lumangsung sabot data dikirimkeun ka satelit sarta dipancarkeun deui ka bumi.

Kakurang[édit | sunting sumber]

  • Satelit anu ngagunakeun pita frékuénsi Ka merlukeun tanaga leuwih loba pikeun mancarkeun sinyal lamun dibandingkeun jeung satelit anu ngagunakeun pita frékuénsi C.
  • Beuki luhur frékuénsi Ka mangka beuki uduh ku parobahan kaayaan atmosfir, hususna hujan Mirabito, Michael M.A., and Barbara L. Morgenstern, E: "The New Communication Technologies: Applications, Policy, and Impact (Fifth Edition)", Ch.7. UK: Focal Press, 2004, di mana daya pancar (émisi) anu ditarima baris diredam sarta suhu sistem noise ngaronjat di sisi panarima. Hal ieu ngabalukarkeun kualitas sambungan, rasio sinyal jeung noise bakal turun alatan niléy temperatur, suhu sistem dina sisi panarima ngaronjat sarta panguatan dina anteneu panarima turun Setiawan, Eddy , E: "Pengenalan Umum Pita Frekuensi Ka dan Industri Satelit Telekomunikasi Pita Lebar Dunia, ASSI Newsletter Number 4, Volume I, April 2000.

Panerapan[édit | sunting sumber]

Kiwari pita frékuénsi Ka diterapkeun pikeun telekomunikasi satelit, antara lain pikeun kaperluan Internet, video conference, video telephone, data broadcasting, voice (telepon) rural/remote area, tele-medecine, tele-education, SCADA, local television (broadcasting) satellite data relay services, Inter Satellite Links (ISL), news gathering sarta PC Networks Setiawan, Eddy , E: "PEngenalan Umum Pita Frekuensi Ka dan Industri Satelit Telekomunikasi Pita Lebar Dunia", ASSI Newsletter Number 4, Volume I, April 2000. Sanajan kitu, kalolobaan panerapan anu baris dilayanan ku pita frekuensi Ka nyaéta aplikasi Internet jeung Multimedia.

Satelit[édit | sunting sumber]

Satelit-satelit anu ngagunakeun pita frekuensi Ka antara lain:

  • PCG (Hongkong/Singapura)
  • Sirius 4
  • Directv 11
  • Nimiq 4
  • Hylas
  • Badr 5

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]