Préféktur Aomori

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Préféktur Aomori (青森県 Aomori-ken)
Map of Japan with Aomori highlighted
Ibukota Aomori (city)
Wewengkon Tōhoku
Pulo Honshū
Gubernur Shingo Mimura
Lega 9,606.26 km² (8th)
 - % cai 1.2%
Populasi  (1 Oktober, 2000)
 - Populasi 1,475,728 (28th)
 - Kapadetan 154 /km²
Jumlah Distrik 8
Jumlah Kota Administrasi 40
ISO 3166-2 JP-02
Ramatloka http://www.pref.aomori.lg.jp/foreigners/index.html
Lambang Préféktur
 - Kembang Apple blossom (Malus domestica)
 - Tangkal Hiba (Thujopsis dolabrata)
 - Manuk Bewick's Swan (Cygnus bewickii)
Symbol of Aomori Prefecture
Lambang Préféktur Aomori

Préféktur Aomori (青森県 Aomori-ken?) nyaeta salah sahiji préféktur di Jepang ayana di Wewengkon Tohoku. Ibukotana nyaeta Kota Aomori. Kota Aomori dumasar kana ngaran Basisir Aomori (青森湾; Aomori-wan), nu ku urang Ainu dijelaskeun salaku "basisir gede" (大湾/アオモイ; Ao-moi).[rujukan?]

Nulis.jpg