Présipitasi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina widang kimia, présipitasi atawa pengendapan téh prosés kabentukna padetan tina hiji leyuran dina hiji réaksi kimia; padetan nu kabentuk disebutna présipitat atawa endapan. Pengendapan ieu lumangsung mun réaksi kimia ngahasilkeun zat nu teu bisa leyur atawa geus jenuh teuing (supersaturated) ku salah sahiji sanyawa. Kabentukna endapan téh minangka salah sahiji ciri ayana parobahan kimia. Hiji conto réaksi pengendapan, nyaéta: leyuran pérak nitrat dina cai (AgNO3) ditambahkeun kana leyuran nu ngandung kalium klorida (KCl) ngahasilkeun endapan bodas pérak klorida (Zumdahl, 2005).

AgNO3(aq) + KCl(aq) → AgCl(s) + KNO3(aq)

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • Steven S Zumdahl. 2005. Chemical Principles. Éd. ka-4. New York: Houghton Mifflin Company.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg