Prasasti Kebon Kopi 2

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Prasasti Kebon Kopi 2 atawa prasasti Rakryan Juru Pangambat mangrupakeun prasasti titinggal jaman Tarumanagara, nu dijieun taun 458 Saka (536 M). Prasasti ieu kapendak di Pasir Muara, sisi sawah, teu jauh ti prasasti Tapak Gajah titinggal Purnawarman.

Eusi[édit | sunting sumber]

Alih aksara:

ini sabdakalanda rakryan juru pangambat i kawihaji panyca pasagi marsan desa barpulihkan haji sunda

Alihbasa, numutkeun Bosch:

Ieu tanda sabda Rakryan Juru Pangambat dina taun kawihaji (8) panca (5) pasagi (4), pamaréntahan nagara dipulihkeun ka raja Sunda.

Sumber rujukan[édit | sunting sumber]