Prasasti Pasir Awi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Prasasti Pasir Awi atawa Prasasti Ciampéa nyaéta salah sahiji prasasti titilar karajaan Tarumanagara

Perenah[édit | sunting sumber]

Prasasti Pasir Awi perenahna di lamping kidul Pasir Awi (± 559m lbl) di wewengkon leuweung pagunungan Cipamingkis, désa Sukamakmur, kacamatan Jonggol, kabupatén Bogor persisna dina koordinat 0°10’37,29” BB (ti Jakarta) sarta 6°32’27,57”

Rupa bahan[édit | sunting sumber]

Prasasti Pasir Awi geus dipikanyaho saprak taun 1867 sarta dilaporkeun minangka prasasti Ciampéa. Titilar sajarah ieu dipahat dina batu alam.

Eusi[édit | sunting sumber]

Prasasti Pasir Awi ngandung gambar dahan jeung régang sarta dangdaunan jeung bungbuahan (lain aksara) ogé ngandung gambar sapasang tapak suku.

Panimuan[édit | sunting sumber]

Prasasti ieu munggaran kapanggih ku N.W.Hoepermans dina taun 1864.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Richadiana Kartakusuma (1991), Anekaragam Bahasa Prasastidi Jawa Barat Pada Abad Ke-5 Masehi sampai Ke-16 Masehi: Suatu Kajian Tentang Munculnya Bahasa Sunda. Tesis (nu diajengkeun salaku sarat pikeun meunangkeun gelar Magister dina widang Arkéologi). Fakultas Pasca Sarjana Universitas Indonesia.
  2. N.J.Krom “Inventaris der Hindoe-oudheden” ROD. 1914, l915:28-29 (dina jero katerangan atawa cutatan nomer 69)
  3. R.D.M.Verbeek “Oudheden van Java” VBG. XLVI. 1891:30-31.