Prasasti dina Arca Cikapundung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Prasasti dina Arca Cikapundung nyaeta salah sahiji prasasti titinggal Karajaan Sunda. Prasasti ieu katimu di wewengkon pakebonan kina Cikapundung – Ujungberung (Bandung) taun 1884 (NBG 1884; 1885).

Lokasi[édit | sunting sumber]

Prasasti dina Arca Cikapundung kiwari disimpen di Musieum Nasional kalayan nomer inventaris 479c/D184.

Jinis bahan[édit | sunting sumber]

Prasasti ieu dipahat dina arca tipeu "megalitik".

Eusi[édit | sunting sumber]

Prasasti ieu eusina pondok, ukur "angka taun 1263 Saka (1341 Masehi)"

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Richadiana Kartakusuma (1991), Anekaragam Bahasa Prasastidi Jawa Barat Pada Abad Ke-5 Masehi sampai Ke-16 Masehi: Suatu Kajian Tentang Munculnya Bahasa Sunda. Tesis (yang diajukan sebagai salah satu syarat untuk memperoleh gelar Magister dalam bidang Arkeologi). Fakultas Pasca Sarjana Universitas Indonesia.