Propinsi Ararat

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Ararat
Արարատ
Propinsi
Lokasi Ararat di Arménia
Lokasi Ararat di Arménia
Koordinat: 39°55′N 44°43′E / 39.917°N 44.717°E / 39.917; 44.717Koordinat: 39°55′N 44°43′E / 39.917°N 44.717°E / 39.917; 44.717
Nagara Arménia
Ibu kota Artashat
Government
 • Gubernur Aramayis Grigoryan(2013)
Aréa
 • Total 2.096 km2 (809 sq mi)
Area rank ka-9
Populasi (2002)
 • Total 252.665
 • Rank ka-5
 • Dénsitas 120/km2 (310/sq mi)
Time zone UTC+04
 • Summer (DST) UTC+05 (UTC)
Kode pos 0601-0823
ISO 3166 code AM.AR
FIPS 10-4 AM02
Website ararat.gov.am
Bagian ti séri
Arménia
Հայաստան
Bandéra Arménia Lambang Arménia

Budaya
Kasenian · Perpileman
Musik · Média
Olahraga · Vartavar

Sajarah

Pulitik
Hubungan luar nagri Arménia

Démografi

Babagian administratif
Aragatsotn · Ararat · Armavir
Gegharkunik · Kotayk · Lori · Shirak
Syunik · Tavush · Vayots Dzor
Yérévan (kota kalawan status husus)

Portal Arménia

Kotak ieu: temposawalaédit

Ararat (Basa Arménia: Արարատ) nyaéta hiji propinsi (marz) di Arménia kalawan ibu kotana di Artashat. Dingaranan dumasar Gunung Ararat, propinsi ieu wawatesan jeung Turki di kulon jeung Nakhichevan ti Azerbaijan di kidul. Propinsi ieu ngurilingan éksklave Karki ti Nakhichevan nu geus dikawasaan ku Arménia saprak direbutna ti Méi 1992 nalika Perang Nagorno-Karabakh.

Komunitas[édit | sunting sumber]

Propinsi Ararat miboga 97 komunitas (hamaynkner), nu mana 4 (kandel) dipertimbangkeun salaku pakotaan jeung 93 sésana désa.[1] Babagian di handap dumasar kana raion, babagian administratif Arménia saméméh 1995.

Artashat Masis Ararat
  1. Abovyan
  2. Araksavan
  3. Arevshat
  4. Artashat
  5. Aygepat
  6. Aygestan
  7. Aygezard
  8. Azatavan
  9. Baghramyan
  10. Bardzrashen
  11. Berdik
  12. Berkanush
  13. Burastan
  14. Byuravan
  15. Dalar
  16. Deghdzut
  17. Dimitrov
  18. Ditak
  19. Dvin
  20. Getazat
  21. Hnaberd
  22. Hovtashen
  23. Jrashen
  24. Kaghtsrashen
  25. Kanachut
  26. Lanjazat
  27. Masis (désa)
  28. Mkhchyan
  29. Mrganush
  30. Mrgavan
  31. Mrgavet
  32. Narek
  33. Norashen
  34. Nshavan
  35. Shahumyan
  36. Vardashen
  37. Verin Artashat
  38. Verin Dvin
  39. Vostan
  1. Arbat
  2. Arevabuyr
  3. Argavand
  4. Ayntap
  5. Azatashen
  6. Darakert
  7. Darbnik
  8. Dashtavan
  9. Dzorak
  10. Geghanist
  11. Getapnya
  12. Ghukasavan
  13. Hayanist
  14. Hovtashat
  15. Jrahovit
  16. Khachpar
  17. Marmarashen
  18. Masis
  19. Nizami
  20. Nor Kharberd
  21. Nor Kyurin
  22. Norabats
  23. Noramarg
  24. Ranchpar
  25. Sayat-Nova
  26. Sipanik
  27. Sis
  1. Aralez
  2. Ararat
  3. Ararat (désa)
  4. Armash
  5. Avshar
  6. Aygavan
  7. Dashtakar
  8. Goravan
  9. Lanjanist
  10. Lanjar
  11. Lusarat
  12. Lusashogh
  13. Nor Kyank
  14. Nor Ughi
  15. Noyakert
  16. Paruyr Sevak
  17. Pokr Vedi
  18. Shaghap
  19. Sisavan
  20. Surenavan
  21. Taperakan
  22. Urtsadzor
  23. Urtsalanj
  24. Vanashen
  25. Vardashat
  26. Vedi
  27. Vedu ginu gortsaranin kits
  28. Vosketap
  29. Yeghegnavan
  30. Yeraskh
  31. Zangakatun

Galeri[édit | sunting sumber]


Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "RA Ararat Marz". Marzes of the Republic of Armenia in Figures, 2002-2006. National Statistical Service of the Republic of Armenia. 22 Désémber 2007. 

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Citakan:Ararat