Propinsi Badghis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Badghis
بادغیس
—  Propinsi  —
Hiji désa di Badghis
Lokasi propinsi ieu di Apganistan
Koordinat: 35°0′N 63°45′E / 35.000°N 63.750°E / 35.000; 63.750Koordinat: 35°0′N 63°45′E / 35.000°N 63.750°E / 35.000; 63.750
Nagara Bandéra Apganistan Apganistan
Ibu kota Qala i Naw
Distrik
Pamaréntahan
 - Gubernur Dilbar Jan Arman Shinwari
Aréa
 - Total 20.591 km2
Populasi [1]
 - Total 499,393
 Kapadetan 20.9/km²
Grup étnis
 -   Tajik;
 -   Pastun;
 -   Uzbék;
 -   Turkmén
Basa
 -   Basa Pérsia Dari;
Pastun;
Turkmén
Kode ISO 3166-2 AF-BDG

Bādghīs (Basa Pérsia/Pastun: بادغیس) nyaéta salasahiji ti 34 propinsi di Apganistan. Propinsi ieu aya di Apganistan beulah kalér-kulon, antara Walungan Murghab jeung Hari, manjang sajauh ka kalé sakalér juru sagara keusik Sarakhs.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Kamentrian Réhabilitasi jeung Pamekaran Padésaan Apganistan: Profil Propinsi Badghis

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Districts of Badghis


Countries.png