Propinsi Hida

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Hida (飛騨国 Hida no kuni?) nyaeta salah sahiji propinsi heubeul aya di Tōsandō Jepang, nu kiwari ngarupakeun bagean kaler ti Préféktur Gifu.

Kota kastil Hida nyaeta Takayama. Hida mangrupa leuweung tur sumber utama kai jeung logam keur propinsi sejenna. Patalimarga cai ka handap nyaeta ka propinsi Mino jeung Owari kacida ramena.

Dina taun 1585, Kanamori Nagachika, salah saurang Oda Nobunaga jeung saterusna jendral Toyotomi Hideyoshi, dikirim keur naklukeun Hida sarta jadi tuan taneuh. Manehna perang ngalawan Tokugawa Ieyasu di Battle of Sekigahara sarta ahli warisna ngawasa ieu propinsi dina Edo period.

Kota-kota kiwari nu aya di jero (dumasar kana dijieunna)[édit | sunting sumber]

Distrik nu aya di Hida[édit | sunting sumber]

Sasak Hida

Citakan:Gifu-geo-stub