Propinsi Kabul

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keur ibu kota Apganistan, tempo Kabul.
Koordinat: 34°00′N 69°00′E / 34.00°N 69.00°E / 34.00; 69.00
Kabul (کابل)
Province
Negara Bandéra Apganistan Apganistan
Ibu kota Kabul
Area 4.462 km2 (1.723 sq mi)
Population 3,568,500 (2009) [1]
Kepadatan 763 / km2 (1.976 / sq mi)
Gubernur Ahmadullah Alizai
Timezone UTC+4:30
Basa utama
Pastun
Pérsia Dari
Lokasi Propinsi Kabul di Apganistan

Kābul (basa Pastun: کابل Kābəl, basa Pérsia: کابل Kābol) nyaéta salasahiji ti 34 propinsi di Apganistan. Propinsi ieu aya di beulah wétan nagara. Ibu kota propinsi ieu nyaéta Kota Kabul, nu mangrupa ibu kota Apganistan. Populasi propinsi ieu nyaéta 3,5 yuta jiwa sakumaha dina 2009,[1] nu méh 80 persén hirup di wewengkon pakotaan.[2]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b Central Statistics Office, Afghanistan Statistical Yearbook 2009/10
  2. "Kabul Provincial Profile", NABP (National Area-Based Development Programme), Ministry of Rural Rehabilitation and Development, Islamic Republic of Afghanistan, [1]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Districts of Kabul Citakan:Kabul Province


Countries.png