Propinsi Tavush

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Tavush
Տավուշ
—  Propinsi  —
Lokasi Tavush di Arménia
Koordinat: 40°53′N 45°8′E / 40.883°N 45.133°E / 40.883; 45.133Koordinat: 40°53′N 45°8′E / 40.883°N 45.133°E / 40.883; 45.133
Nagara Arménia
Ibu kota Ijevan
Pamaréntahan
 - Gubernur Armen Ghularyan
Aréa
 - Total 2.704 km2
 - Réngking lega ka-4
Populasi (2002)
 - Total 121.963
 - Réngking ka-10
 Kapadetan 45,1/km²
Zona wanci UTC+04
 - Musim panas (DST) UTC+05 (UTC)
kode pos 3901-4216
Kode ISO 3166 AM.TV
FIPS 10-4 AM09
Situs web www.tavushinfo.am
Bagian ti séri
Arménia
Հայաստան
Bandéra Arménia Lambang Arménia

Budaya
Kasenian · Perpileman
Musik · Média
Olahraga · Vartavar

Sajarah

Pulitik
Hubungan luar nagri Arménia

Démografi

Babagian administratif
Aragatsotn · Ararat · Armavir
Gegharkunik · Kotayk · Lori · Shirak
Syunik · Tavush · Vayots Dzor
Yérévan (kota kalawan status husus)

Portal Arménia

Kotak ieu: temposawalaédit

Tavush (Basa Arménia: Տավուշ) nyaéta hiji propinsi (marz) di Arménia. Propinsi ieu aya di beulah kalér nagara jeung wawatesan sareng Géorgia sarta Azerbaijan.

Komunitas[édit | sunting sumber]

Propinsi ieu miboga 63 komunitas (hamaynkner), nu mana 4 (kandel)dipertimbangkeun salaku pakotaan jeung 58 sésana désa.[1] Babagian di handap dumasar raion, babagian administratif Arménia saméméh 1995.

Ijevan Dilijan Noyemberyan Tavush (Berd)
  1. Achajur
  2. Acharkut
  3. Aknaghbyur
  4. Aygehovit
  5. Azatamut
  6. Berkaber
  7. Ditavan
  8. Gandzakar
  9. Getahovit
  10. Hovk
  11. Ijevan
  12. Khashtarak
  13. Kirants
  14. Lusadzor
  15. Lusahovit
  16. Sarigyugh
  17. Sevkar
  18. Tsaghkavan
  19. Vazashen
  20. Yenokavan
  1. Aghavnavank
  2. Dilijan
  3. Gosh
  4. Haghartsin
  5. Khachardzan
  6. Teghut
  1. Archis
  2. Ayrum
  3. Baghanis
  4. Bagratashen
  5. Barekamavan
  6. Berdavan
  7. Debetavan
  8. Deghdzavan
  9. Dovegh
  10. Haghtanak
  11. Jujevan
  12. Koghb
  13. Koti
  14. Lchkadzor
  15. Noyemberyan
  16. Ptghavan
  17. Verin Kyorplu
  18. Voskepar
  19. Voskevan
  1. Artsvaberd
  2. Aygedzor
  3. Aygepar
  4. Berd
  5. Chinari
  6. Chinchin
  7. Choratan
  8. Itsakar
  9. Mosesgegh
  10. Navur
  11. Nerkin Karmir aghbyur
  12. Norashen
  13. Paravakar
  14. Tovuz
  15. Tsaghkavan
  16. Varagavan
  17. Verin Karmir aghbyur
  18. Shamakhyan

Galeri[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "RA Tavush Marz". Marzes of the Republic of Armenia in Figures, 2002-2006. National Statistical Service of the Republic of Armenia. 20 Oktober 2007. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Tavush


Countries.png