Pulo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Pulo nyaeta sawidang taneuh u leuwih leutik tibatan buana tapi leuwih gede tibatan karang, nu ilingkung ku cai. Kumpulan pulo disebutna kapuloan (basa Inggris: archipelago).

Definisi "pulo" dumasar konvensi PBB ngeunaan Hukum Laut International taun 1982 (UNCLOS ’82), pasal 121 nyebutkeun:

Pulo
nyaeta daratan nu diwangun sacara alami tur dilingkung ku cai, sarta sok aya di saluhureun beungeut cai nu luhur.

Cindekna, pulo teu beunang teuleum nalika cai pasang.

Tempo oge[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg