Pulo Madura

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Madura
Madura Topography.png

Peta lokasi pulo Madura
{{{peta2}}}
Koordinat {{{koordinat}}}
Nagara Indonésia
Kapuloan Jawa
Propinsi Jawa Wétan
Kabupatén Bangkalan, Sampang, Pamekasan, Sumenep
Garis basisir
Lega 5.290 km² (111)
Pangeusi 3,5 - 4 yuta
(?)
Karapan sapi di Sumenep, Madura.

Pulo Madura aya di wetaneun Pulo Jawa. Panjangna ti tungtung kulon nepika tungtung wetan bisa diliwatan ku kandaraan salila lima jam. Pulo ieu legana 5.250 km2 (leuwih leutik saeutik tibatan Pulo Bali) sarta jumlah pangeusina 4 yuta.

Géografi[édit | sunting sumber]

Pulo ieu kaayaannana rada garing, loba gunung kapur jeung tegalan. Beulah wetanna mah subur, bisa dipelakan.

Babagian administratif[édit | sunting sumber]

Pulo Madura dibagi jadi 4 kabupaten, nyaeta :

Pulo Madura kasohor alatan produksi uyahna, nu matak teu aheng lamun dingaranan Pulo Uyah.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]