Pulo Navassa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pulo Navassa (Navassa Island)
Island
Pamandangan basisir wétanna
Bendera
Simbol
Negara Amérika Sarikat
Parts Kota Lulu
Location Laut Karibia
Area 5,2 km2 (2 sq mi)
Population Teu didumukan, Ratusan pagawé tinggal di ditu basa masih kénéh ditambang
Animal Suaka margasatwa
Material Koral, batu kapur
Easiest access Offshore anchorage only; steep cliffs make boat landing impossible
Discovered by Christopher Columbus
 - date 1504
FIPS bq
Peta Pulo Navassa
Diklaim ku Haiti

Pulo Navassa (Basa Inggris: Navassa Island; Basa Prancis: La Navasse, Kreyòl: Lanavaz atanapi Lavash) nyaéta hiji pulo leutik nu teu didumukan di Laut Karibia, diklaim salaku hiji téritori Amérika Sarikat nu kagabung jeung teu kaorganisasi, diurus liwat Dinas Lauk jeung Margasatwa Amérika Sarikat. Haiti, nu ngaklaim kadaulatanna kana Navassa ti 1801, ogé ngaklaim pulo ieu dina konstitusina.[1][2][3]

Bandéra teu resmi[édit | sunting sumber]

Bandéra teu resmi. Rasio: 3:5

Bandéra Pulo Navassa nu teu resmi didesain pikeun jeung kahiji dikibarkeun dina hiji pangélingan jeung panghormatan Perang Dunya II di USS Arizona Memorial di Pearl Harbor, Hawaii di 7 Désémber 2001. Bandérana boga warna bodas jeung paul, horizontal, kalawan cicirén pulo ieu (jeung wangunan khasna, munara suar, digedé-gedékeun) dina warna bodas.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Pamaréntah Haiti: Géografi Haiti (kalawan tarjamahan ti basa Perancis ka basa Inggris)
  2. Serge Bellegarde (October 1998). [haitiforever.com/windowsonhaiti/navassa.shtml "Navassa Island: Haiti and the U.S. – A Matter of History and Geography"]. windowsonhaiti.com. Diakses pada 6 Pébruari 2008. 
  3. "Haiti: Constitution, 1987 (English translation)". 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Navassa Island ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Pulo Navassa di Wikivoyage

Citakan:Geography of North America


Gnome-globe.svg