Pulo Norfolk

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Norfolk Island
Pulo Norfolk
Territory of Norfolk Island
Téritori Pulo Norfolk
Bandéra Pulo Norfolk Lambang Pulo Norfolk
Motto
"Inasmuch"
Lagu
Resmi: God Save the Queen
Teu resmi: Pitcairn Anthem
Location of Pulo Norfolk
Ibu kota Kingston
29.03°′S 167.95°′E
Kota panggedéna Burnt Pine
Basa resmi basa Inggris, basa Norfuk.[1][2]
Pamaréntah Téritori nu maréntah soranganna
 -  Pupuhu Nagara Ratu Elizabeth II diwakilkeun ku Gubernur Jéndral Australia
 -  Administrator Owen Walsh (Ngajabat 2007-2008) (2008 - )
 -  Mentri Pupuhu David Buffett (2010-)
Téritori nu maréntahan soranganna
 -  Kaputusan Pulo Norfolk 1979 
Aréa
 -  Total 34,6 km² (ka-227)
13,3 mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  Juli 2009 2.141[3] 
 -  Kapadetan 61,9 /km² 
161 /mil²
Mata uang Dolar Australia (AUD)
Zona wanci NFT (Wanci Pulo Norfolk/Norfolk Island Time) (UTC+11:30)
TLD Internét .nf
Kode telepon +672

Pulo Norfolk (/ˈnɔrfək ˈaɪlənd/ ( dangukeun); basa Norfuk: Norfuk Ailen [rujukan?]) mangrupakeun hiji pulo leutik di Samudra Pasifik aya antara Australia, Selandia Anyar, jeung Kaledonia Anyar. Pulo ieu mangrupakeun bagian ti Pasamakmuran Australia, tapi mioga kawasa pamaréntahan sorangan nu gedé.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Réferénsi[édit | sunting sumber]

  • Anderson, Atholl J., The Prehistoric Archaeology of Norfolk Island, Southwest Pacific, Canberra, Australian National Museum, 2001.
  • Andrew Kippis, The Life and Voyages of Captain James Cook, Westminster 1788, Reprint London and New York 1904, pp. 246 ff
  • Nobbs, Raymond, Norfolk Island and its Third Settlement: The First Hundred Years 1856-1956 Sydney, Library of Australian History, 2006.

History of penal settlements:

Catetan[édit | sunting sumber]

  1. The Dominion Post, 21 April 2005 (page B3)
  2. The Daily Telegraph, Save our dialect, say Bounty islanders, retrieved 6 April 2007
  3. Norfolk Island, The World Factbook, CIA. Accessed 14 April 2009.

Koordinat: 29°2′0″S 167°57′0″E / -29.03333, 167.95

Bacaan salajengna[édit | sunting sumber]

  • Hoare, Merval. Norfolk Island, an outline of its history 1774-1987. 4th edition. St. Lucia, Queensland: University of Queensland Press, 1988. ISBN 0702221007

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Pulo Norfolk ku jalan nyungsi proyék sawargina Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity
Pamaréntah
Informasi umum
Pelesir

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Pulo Norfolk di Wikivoyage




Countries.png