Pulo Wake

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pulo Wake

Peta Pulo Wake
Géografi
Lokasi Pasifik Kalér
Koordinat 19°18′N 166°38′E / 19.3, 166.633Koordinat: 19°18′N 166°38′E / 19.3, 166.633
Jumlah pulo 3
Lega 2.85 mil² (7,38 km²)
Gurat basisir 12.0 mil (19,3 km)[1]
Titik pangluhurna 20 ft (6 m)
Titik pangluhurna Ducks Point
Nagara
Amérika Sarikat
Pulo Wake aya dina administrasi
Angkatan Udara Amérika Sarikat
Démografi
Populasi 150[rujukan?]

Pulo Wake (ogé kawanoh salaku Atol Wake) mangrupakeun hiji atol karang; miboga garis basisir 12 mil di Samudra Pasifik Kalér. Mangrupakeun hiji téritori nu teu kaorganisasi jeung teu kagabung ti Amérika Sarikat, diusrus ku Biro Hubungan Insulér, Departemén Jero Nagri Amérika Sarikat. Aksés ka pulo ieu dilarang, jeung sagala aktivitas di pulo ieu diatur ku Angkatan Udara Amérika Sarikat. Aya ogé fasilitas misil nu dioperasi ku Angkatan Darat Amérika Sarikat. Pulo nu panggedéna, Pulo Wake, mangrupakeun puseur aktivitasna jeung miboga hiji landasan pacu 9.800 suku.

Réferénsi[édit | sunting sumber]

  1. Coastline for Wake Islet: 120 mi (190 km); Coastline for Wake Atoll: 210 mi (340 km)


Countries.png