Pyeongtaék-si

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pyeongtaék-si 100px
Map Pyeongtaek-si.png
Hangul: 평택시
Hanja: 平澤市
Romanisasi Revisi: Pyeongtaek-si
McCune-Reischauer: P'yŏngt'aek-si
Statistik
Lega: 452.31 km²
Pangeusi: 379,161
2005[1]
Kapadetan: 815.7 people/km²
Babagian Administratif: 2 eup, 7 myeon, 13 dong
Peta Pyeongtaek nu leuwih detil

Pyeongtaek nyaéta salasahiji kota di Propinsi Gyeonggi, Koréa Kidul. Kota ieu aya di kulon kidul propinsi, mangrupakeun kota palabuan nu anyar diwangun, diadegkeun taun 1986. Kota ieu mangrupakeun basis angkatan laut Koréa Kidul sarta tempat ngumpulna tentara Amérika Sarikat. Pamaréntah Koréa ngarencanakeun pikeun ngarobah kota Pyeongtaek jadi puseur ékonomi internasional marengan pindahna United States Forces Korea (USFK) ka Pyeongtaek.

Pamaréntah Amérika Sarikat Koréa Kidul geus sapuk pikeun ngalegaan Camp Humphreys, instalasi Angkatan Bersenjata AS di deukeuteun Pyeongtaek, sarta mindahkeun mayoritas angkatan nu aya di Seoul jeung Kalér Seoul ka wewengkon Camp Humphreys. Osan Air Base aya di Songtan, distrik di Kota Pyeongtaek.

Babagean wewengkon[édit | sunting sumber]

Babagian administratif[édit | sunting sumber]

Pyeongtaék-si kabagi jadi tilu bagean gede nyaeta:

Bagean kaler[édit | sunting sumber]

Sacara administratif, bagean kaler ngawengku 10 bagean (3 myeon, 7 dong)

Beh wetan[édit | sunting sumber]

Beh kidul[édit | sunting sumber]

Babagean sacara hukum[édit | sunting sumber]

Bagean kaler[édit | sunting sumber]

Sacara hukum, bagean kaler ngawengku 15 bagean

Beh wetan[édit | sunting sumber]

Beh kidul[édit | sunting sumber]

Catetan[édit | sunting sumber]

  1. ^  U.S. Move Is Spurring Evictions In S. Korea (Washington Post article)
  2. ^  Massive Force Mobilized to Evict U.S. Base Protestors (Chosun Ilbo article (English))
  3. ^  Activists Are Only Using the People of Pyeontaek (Chosun Ilbo English Editorial) article
  4. ^  More Violence Looms in Planned Rally at U.S. Base Site
  5. ^  U.S. base expansion in Korea sparks protests (Socialism and Liberation) article

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]

Koordinat: 37°05′Ka 126°46′Wé