Quraisy

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Quraisy
قُرَيْشٍ
Informasi
Harti Suku bangsa Quraisy
Golongan Makkiyah
Surah ka 106
Juz Juz 30
Statistik
Jumlah ruku' 1 ruku'
Jumlah ayat 4 ayat

Surah Quraisy nyaéta surat ka-106 dina Al Qur'an. Surat ieu diwangun ku 4 ayat sarta kagolongkeun kana surat makiyyah. Kecap Quraisy sorangan nujul ka kaum Quraisy nyaéta kaum (suku) anu meunang kapercayaan ngajaga Ka'bah. Poko eusina surat ieu ngajelaskeun kahirupan urang Quraisy sarta kawajiban anu sakuduna dilakonan ku maranéhanana.

Eusi jeung Tarjamah[édit | sunting sumber]

Ayat ka Tulisan Arab Tarjamah basa Sunda
1.
لِإِيلَـٰفِ قُرَيۡشٍ
Ku lantaran (Alloh) nangtayungan bangsa Quraisy.
2.
إِۦلَـٰفِهِمۡ رِحۡلَةَ ٱلشِّتَآءِ وَٱلصَّيۡفِ
Nangtayungan maranéhna dina keur nyanyabaan usum ngijih jeung usum halodo.
3.
فَلۡيَعۡبُدُواْ رَبَّ هَـٰذَا ٱلۡبَيۡتِ
Ku kituna maranéhna kudu aribadah ka Pangéranna ieu imah (ieu ka’bah).
4.
ٱلَّذِىٓ أَطۡعَمَهُم مِّن جُوعٍ۬ وَءَامَنَهُم مِّنۡ خَوۡفِۭ
Anu maparin kadaharan ka maranéhna keur ngaleungitkeun lapar sarta ngariksa maranéhna tina kasieun

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Al-Amin Al-Quran Tarjamah Sunda ku K.H. Qamaruddin Shaleh, C.V. Penerbit Diponegoro, Bandung, 2003.
  2. Al Quran dan Terjemahnya, Departemen agama, C.V. Toha Putra, Semarang, 1971
Surat sateuacanna:
Al Fil
Surat 106 Surat saparantosna:
Al Ma'un
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit